Sembelit pada anak

Anak saya umur 1 tahun 5 bulan... Dah berapa minggu selalunya buang air besar keras.. kadang 2 hari atau 3 hari dia baru buang.. tengah hari tadi dia membuang sampai ada darah... Bahaya tak... Dan tolong kongsikan apa saya kene buat supaya anak lawas membuang...

1 Balas

Banyakkan minum air masak. Lebihkan sayur dan buah2 yg berair. Ada try bagi buah naga, pisang, betik?

3y ago

Kalau mcm tu, better refer dgn doc. Kesian dia susah nak membuang