Anak susah makan ubat

Anak saya sgt susah makan ubat..mcm2 dah bg...dh campur dlm air...dia xnak minum...nk campur dlm susu ank sy breastfeed...tapi bila saya bekukan ubat campur air dalam freezer dia nak pula makan...jenis ubat yg sy bg tu ubat sembelit(lactul)..tapi persoalannya..bolehkah ubat dibekukan dalam freezer???ada effect apa2 x?ada x mummy2 yg tahu ?atau pendapat ke?terima kasih..

1 Balas

Try bg guna syringe. X pasti boleh bekukan ke tidak ubat. Boleh rujuk botol ubat. Sometimes dorg ada mention.

3y ago

Laaa ye ke.. Kesiannye anak awak. So die dah master la semua teknik awak nk bg ubat nie 😅 pemakanan die pula mcm mn? Cuba bg juice tembikai ke, jus carrot ke, lpastu awak masuk ubat dlm tu. Ubat lactul tu pun manis. X de beza rasa juice2 tu.