Alhamdulillah anak saya pulih HFMD guna cara ni

Anak saya seminggu kena hfmd. Beransur pulih. Just pakai 1.calamine lotion sapu 3 4 kli sehari 2.spray gingigel utk ulser /aloclair gel kalau jnis spray tade pun boleh 3. Ubat mkn tahan gatal amik di klinik 4.ubat demam jenis uphamol 5.mandi dgn Air mambu dgn kunyit utk kurgkn gatal. Kalau susah cari, guna sabun mandi neem turmeric Himalaya pun boleh. Yang penting pastikan ank mkn mnum x skip, kne paksa guna syringe. At least susu dgn Air masak. Klo taknk anak kne tahan ward sbb hidrate. Bahaya ye. hygiene kena jaga. Cadar kerap tukar. Pergi mana2 sanitizer tgn dan spray. ♥️♥️

3 Balas

Tq berkongsi info ni kepada kami ya mommy. Moga dipermudahkan urusan dan dijauhkan anak dan keluarga kita daripada penyakit yang memudaratkan

2y ago

Ye skrg musim. Risau nk pergi tempat crowded ramai org

hi, boleh tahu berapa kali spray ulcer dalam sehari?

syukur lah dah sembuh