Burp and tersedak susu

Anak saya selalu tersedak susu dan keluar ikut hidung instead of mulut. Adakah normal? Cara paling senang burp kan baby mcm mne if baby terus terlelap selepas susu.

2 Balas

Anak sy selalu muntah balik susu juga, tapi xpenah lagi ikut hidung. Anak sy pun senang tidur lepas nyusu, sy angkat je dia burp kat bahu. Kalau dia terjaga, sy bagi breast lagi satu lepas dia burp. Sy akan ulang sampai dia dah xmahu minum. Kalau dia betul2 kenyang, mmg dia akan lena ja atas bahu sy.

Sy letak dia kat bahu sambil urut belakang badan dia pelan2 / tepuk² slow bontot dia .. Buat dlm 10minit .. Alhamdulillah sambil dia tidur ,dia sendawa .. Then baru letak dia kat tilam