Baby tersedak susu

Mcam mne ye nak buat baby tersedak susu. Kadang2 tak sempat nafas smpai biru mulut. Dah cuba mcam2 cara tapi tetap tersedak. Tiap kali tersedak memancut2 susu abis baju. Skrg tengah dlam pantang takpe lagi baju basah susu memancut nanti nk mnyusu anak tempat umum mcam mne nak kawal susu memancut 💆‍♀️💆‍♀️#pleasehelp #baby1month

3 Balas

flow susu awak laju. boleh cuba guna teknik gunting utk kawal susu badan awak semasa baby directfeeding. atau pon awak marmet dlm 2min keluarkn susu sedikit dulu kemudian baru bagi baby directfeeding.

beli nursing cover. and pakai baju warna gelap. labuh kan tudung sampai paras dada.

1y ago

tapi tulah mcam mne nak kawal klau baby tersedak kesian tambah risau bile time tersedak 😭

Guna botol xblh sis??cri botol yang slow flow..

1y ago

skrg tengah cube gune botol. kadang tersedak tapi ok lah dari susu dada