Tersedak Susu

Normal ka kalau baby muntah susu keluar dari mulut dan hidung walaupun selepas sendawa? Dalam sebulan mesti ada 2 3 kali. Baby baru 2 months. 1st baby. Huhu takda pengalaman

1 Balas

Jgn bagi dia baring terus lepas menyusu/sendawa sekali pun.

5y ago

Direct breastfeed ke? Kalau direct, bg sebelah dulu, sendawakan. Pastu baru sambung lagi sebelah. Kalau botol pun sama. Jgn bg byk2 terus. Maybe 1-2oz dulu. Pastu tambah sikit2. Perut baby kecik lagi takboleh nak minum semua terus.