Najis anak

Anak saya selalu berak najis nye ketul ketul keras macam tahi kambing. Anak saya kuat minum air kosong. Susu okay je. Tak selalu sangat. Cuma anak saya kurang makan. Macam mana ye tak nak bagi dia sembelit ? Kesian tengok kekadang tu sampai berak berdarah. Sebab susu ke ? Or mmg nak kene paksa dia makan ?

2 Balas

Ada kemungkinan sbb susu. Bagi anak puan mkn buah betik, pisang, buah naga, pear, dried prune, kurma kena steam dulu klu anak msh kecik dan sayur-sayuran. Buah² yg sy mention ni mmg proven and tested dgn anak² sy. Lagi2 prune dgn kurma.