Sit up straight

Anak saya nak masuk 6 bln still x bole duduk sendiri. Kena ada org pegang dia masa duduk, kalau x dia akan jatuh ke kanan la ke depan la. Ada sesiapa anak dia mcm ni jgk ke?

3 Balas

ank sy pun mcm tu awal2 puan. kalau x pgg dia akan tumbang hehehe ke kiri ke kanan jadinye. tpi bile sy rajin stimulasi duduk, nampak dia makin stabil dah hampir nk betul2 tegak. awak rajin2kanlah stimulasi duduk ye. inshaAllah nnti akan nampak perbezaannye.

Ada bantal bentuk U x... Yg mcm utk leher tu. Blh guna tu utk practice anak duduk. Teruskan tummy time. Nnti lama2 pandailah dia pickup nk duduk mcmana

lagi beberapa minggu mesti dah boleh duduk sendiri tu