Baby kurang menyusu

Anak saya nak masuk 3 bulan fully fm. Setiap kali menyusu mcm nk perperang. Dia akn hisap 2oz ke 1oz lpas tuh dia akn main main. Klu buat 3oz tuh mmg susah nk abis. Kadang buang jea sbb da lbih 2jam. Haritu tuh timbang 2bulan 4.6kg jea. Risau 3bln ni entah naik ke tidak. Patot ke saya tukar susu lain? Any suggestion susu?

2 Balas

anak sya pn prnh mcm tu , tapi tu sbb demam la . then kadang2 sebab injection jugak , naik bulan bru ok balik penyusuan . atau awak boleh tgk lidah anak awak , ada putih2 ke ? klau ada bersih sbb tu pun kdg2 penyebab bby taknak susu .

anak saya pun sekarang nak masuk 3bulan kurang susu fm, dia banyak tido je sekarang ni.. risau pulak hati kita