Rambut Baby

Anak saya masuk 11 bulan, rambut dia hidup segan mati tak mau. Dah letak minyak kelapa, tapi dia sensitif nanti naik ruam. Betul ke kalau time pregnant potong rambut pendek , rambut anak payah nak tumbuh dengan cantik ?

12 Balas

Adik ipar suggest pakai minyak rambut mama don't worry. Baru nampak rambut dia nak tumbuh 😅. Pakai masa umur anak 3-4 bulan. Kena istiqamah sapu kat kepala anak. Dalam sebulan nampaklah perubahan dia. Insya Allah.

😂😂😂😂 rambut anak apa kaitan dgn rambut maknya.. jgn percayA yg pelik2, Allah swt dah bagi kita mcm2 Ilmu berguna utk kita belajar tp still ramai yg pilih utk follow mitos 🤷🤷🤷

Xjuga sis..sy xpotong rmbut pun ank 1st sy rmbut nipis..sy pakai kan minyak buah keras cepat lebat rambut dye..smpi sbulan je kdg ayah nya kne potong..🤭🤭..kjp.je pnjang

4y ago

Mana dapat minyak tu

Ank sdra sy girl lhir xda rmbut smpai 3taun da xda jer rmbut dia, skrng dh besar rmbut bkn main lebat n tebal, cmburu lak tgk rmbut dia yg lebat tuh...

tak betul tu sis..anak saya pn sama gk..now saya guna johnson baby oil bedtime..alhamdulillah lebat sungguh rambut dia..lain baby lain ragam..hihi

Anak saya pun macamtu, kerak pun masih ada. Xcukur lgi sbb musim pkp ni.. orang kata lepas cukur baru tebal, anak sis dah cukur rambut ke?

4y ago

Anak sya pun 😂

Tak.mitos je tu.jgn panik sbb anak sy no3 pun rambut ad takde.tak pandai nk lebat mcm abg kakak dye😅 now nk 3y da

Saya mase pregnant pantang rambut panjang sikit mesti nak potong, elok je rambut anak ni tumbuh

Mitos je,sayapun masa pregnant ada potong pendek rambut & rambut baby elok je tumbuh ❤

Sye mse ngandung x potong rmbut pn tpi rmbut ank still malu2 nk kluar lg 😅😅