Anak tolak makanan dan muntah

Anak Saya makan je muntah.. x tahu dah nak bagi makan apa.. minum susu botol pun dia xnak.. harapkan susu badan je.. sedih la.. 😭

2 Balas

usia anak awak? kalau anak makan 2@3 suap tu masih dikira normal. kalau boleh jgn memaksa anak utk anak mkn. bila kita paksa, anak akan fikir makan ni kena paksa. cuba bawak baby tengok environment luar. mcm bg main pasir ke. main rumput ke? bawah setahun susu masih keperluan. susu bdn pon mengandungi nutrisi yg mencukupi utk baby kita

7mo ago

jgn down okay. selagi anak makan 2@3suap tu dh okay awak. jnji mkn😊. betul, takut dia igt mknn ni satu paksaan. anak sy pon pengasuh kata makan xbyk. sy ckp kalau xhbis xpe. jgn pksa dia mkn je. walaupon mama dia jenis bekalkan mcm2 mknn😂😅. sama2 awak. keepedup okay❤️🌻. jgn putus asa. offer je sikit2

ble stat makan je muntah tu? da try tukar2 tekstur mknn? bskut baby mkn x?

7mo ago

Saya bg biskut milna.. dia mkn.. bg biskut yg mcm beras tu pun dia mkn.. dh Cuba ubah tekstur mknn.. sbb yg hancur sgt baby dh xnak.. bg yg x bape hancur dia mkn 2 3 suap je.. pastu muntah sungguh2.. baby bru masuk 8 bulan