Anak kuning tinggi

Anak saya kuning tinggi. Kejut dia bangun punya la susah. Picit telinga. Picit tapak kaki. Dia nangis je. Tapi tak bangun pun. Jadi susah nak susukan bila dia tak bangun. Ade cara tak nak buat dia bangun?

2 Balas

Buka lampu masa menyusu die. Ada experience dr kawan, anak die ada kuning, mmg tido x tutup lampu. Lampu kalimantan putih yg biasa tu. Mereka semua tido buka lampu untuk 1 week n alhamdulillah kuning baby turun. Awak boleh cuba buka lampu hope baby akan bangun walaupun mata die x nampak jelas lg. Lg 1 kurangkan bg pakai bj tebal2, jgn swaddle die, so baby x kn tido lena. Kalau boleh pakai pampers je. Mcm di hospital, kalau kuning dorg letak under phototherapy, hanya guna pampers saja. Awak try la.

2y ago

Memang sentiasa bukak lampu. Dan tak bedung. Cuma takde la pakai pampers je. Terima kasih ye.

Anak saya masuk nicu. Kuning hari ni 15.4. Doakan anak saya sihat. Mohamad naqib danish bin mohamad nizam.