Susu formula

Anak saya dari lahir ,dapat minum susu dutch baby. Sekarang da umur 11 bulan berat 9kg je. Ada x susu formula yg boleh naikkan berat baby... Ingat nak tukar la. Nak try..

4 Balas

rse mcm berat da ok.. anak sye pun 9 bln 8kg.. skg 11 bln rse mcm 8kg lebih je.. slalu mcm tu la nurse akan suggest mknn instead of tukar susu sbb baby da nak stahun kne lebihkn mkn.. berat akan naik cuma x mdadak la.. baby pun mkin aktif nant.. btw, baby sye mnum dupro..

6mo ago

owh.. ok la cmtu.. hehe.. takut terbantut pon ye juga

normal je berat baby tu, tengok graf dlm buku klinik dia, kalau duk line putih normallah tu. anak saya setahun baru nak cecah 8kg. tgk line lps2 je garis putih tu.

6mo ago

urw ☺

salam puan. mcm normal je berat tu. anak sy 10 bln lbh nk msuk 11m pn 9.1kg.

6mo ago

hehe. sy baru check dengan graph alhmadulillah berat normal.

Graph tak okay ke? Nurse @ doc suggest untuk tukar ke?

6mo ago

I see. Saya rasa tak perlu tukar lagi, puan focuskan pemakanan macam nurse advice. Pelbagaikan makanan anak. Anak saya susu badan, tapi masa umur 9bulan camtu berat maintain, sampai setahun. Tinggi je naik. Punca taktahu, sebab sepanjang tu dia pernah demam, makan pun ikut mood dah makin besar makin pandai memilih pulak, saya keep offer je. Nurse saya pun memang tekankan pemakanan je. Tidur pun kena cukup ikut umur.