susu formula

assalam nak minta pendapat mommy susu formula apa yg boleh naikkan berat baby ya? baby saya kecik dah sebulan. lahir tak cukup minggu tula nak bagi berisi lemak lemak sikit kalau boleh. lactogen ok ka untuk tambah berat badan? thankyou btw skrg baby minum s26 tapi nak tukar. tak tahan la mahaiiii sunggoh 🤣 #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

8 Balas

wslam sis, sy suda try lactogen, dugro xngam dgn anak sy. last2 S26 juga jd pilihan. laju anak sy naik berat. bru mnum seminggu, lahir 2.18kg jak genap 27minggu. skrg berat 3.2kg sdh bru 20hari ni hari 🥰🥰 cuma mahal lah. tapi sngt recommended

Sis boleh try enfalac GE. Susu tu ada campuran nasi. Baby cepat naik n kurang kembung. Harga dia boleh tahan jugak. Tapi kalau baby ni pejam mata jelah dulu hahah. Nanti dah besar boleh lah tukar yg murah sikit

baby sy lahir 38minggu 3.75. Mula2 bg enfalac, dia sembelit. Last2 tukar dupro je sbb murah kalo x serasi x de la rasa syg sgt nk tukar. Eh skali elok dgn dia. Skang 41hari da 5.2kg

sy pon lahir bby kecik 2.35 seminggu duk nicu sbb kuning n pantau berat bby..sekarang ni tpup susu formula lactogen..alhamdulillah nmpak berisi sikit..

Sy guna lactogen 0-12..masa lahir baby 2.94kg..checkup sebulan haritu berat naik 4.26kg😂

lactogen terlampau pekat and bau. boleh try bebelac mamex novalac isomil similac intel p.

sye guna dutch baby 0~12... lahir 3.21.. 2 ari lpas chekup baby sbulan dah 4.42kg 😂

12mo ago

wahhh sihatnya baby😍😍

Berat berapa kak

12mo ago

lahir 37minggu 2.35kg kuning tinggi sebab tu minum S26 sebulan. ni bebas dah tula nak tukar susu