Demam kerana gigi atau demam kena checkup doctor .

Anak saya dah sembilan bulan . Ni dah tiga hari dia demam sebab gigi atas nak naik . Ada petua tak untuk anak demam . Siang okay , malam demam . Dh tiga hari merap saya .

1 Balas

Back to basic mommy. Demam lebih daripada 3 hari atau suhu baby mencecah 38°C, yes kena pergi klinik. Selepas berjumpa doktor, ni saya share cara saya - Pakaikan pampers sahaja. Tampal cool fever di celah pelipat (ketiak, paha, leher). - Buat mandian lemon. - Pastikan anak kekal hidrat dan dapat nutrisi yang secukupnya (makan/minum) - PCM kena bagi on time. Ikut jadual. Jangan skip. Antara menu anak saya bila nak tumbuh gigi - yogurt+buah+oat - finger cut/wedges cut of veges/fruits (cucumber, carrot, tomato, apple, pear, etc) - chicken soup Harap membantu