Tips untuk cerai calm buai?

Hi anak Saya dah masuk dua bulan. Mula tidur buai sejak umur 1 bulan sampai sekarang. Ada tips x macam mana nk cerai buaian? Nk train baby tido ats tilam pula sebelum hantar ke pengasuh.

6 Balas

Saya sejak dalam pantang letak anak dalam buai.Selalu Saya bila anak da lena dalam 30minit saya angkat n bagi tydo dekat tilam,kalau waktu siang pun memang Saya limitkan penggunaan buai.Alhamdulillah anak Saya sekarang 1bulan++ da jarang berbuai,kalau masuk dalam buai pun dalam 10minit macamtuu die daa xnak

selalu saya akan buai klo dia tidur saya angkat masuk dalam bilik yang tetap setiap malam supaya dia biasa. Buaian janga biasakan letak dalam bilik yg sama untuk tidur.tq

nak susu kan baby sambil tido atas katil mommy kena tido sekali atas katil 🤗 mcm sy mmg sy bg anak dlm buai dr awal kelahiran sampai umur 1 tahun

Klau Sya dri anak kecik mmg tak bagi buai .. Smpai skrg ank dh umur 3y Klau nk tido dia baring je atas tilam terus lena tidur sndri 😊

Hi. Kalau saya ajar anak tidur di katil. Lama² dia okay tidur di katil or tilam tapi jangan bising even sikit lah syarat dia hehe

Sya ank sulung siang bg tido buai,mlm Sya ajar tido bawa.. alhamdulillah skrg dia bole tido tanpa buai.. dia lg suka tido bawah