Cerai Buai

Hi mommies. Anak saya dah masuk 8 bulan tapi masih tidur pakai buai. Kalau tak pakai buai , anak tak lena tidur. Boleh mummies bagi tips nak cerai buai? #firsttimemom #bantusharing

3 Balas

Boleh try follow babylanguage dkat FB atau Insta, banyk ilmu psal cerai buai, sleep training dia share. Free pulak tu. Sy pun guna ilmu yg dia share and alhamdulillah dah cerai buai, bedung, mengempeng dan boleh tdur sndiri tnpa bntuan sy. Nak cerai semua ktika anak dah lbih 4m mmg sush, sy pun struggle nak buat, to kena kuatkan smngat. Anak sy pun 8bulan jugak.

anak sy 8 bulan bru nk ajar buai 😅.. lagi senang nk buat kerja.. siang je malam tido biase

masa pakai buai ada ajar ank tidur bawah?

6mo ago

Ada. Tapi anak tak lena. Sekejap je tidur.