breast feeding

Anak saya dah masuk 1thun 3bulan... Tup2 dh +ve lagi skali... Tp Nk sy bf, boleh tak mcm tu... Dia xnk btol lgsung... Kdg2 lapar lah jugak mlm... Tiap kali dh mkn dia trus bf lpar lgi... Penat nk bgun slalu... ????

1 Balas

klu tak memudaratkan boleh je sis..tp kena slow2 ajar anak hisap botol..mula2 mmg susahkan skit..tp inshaa allah lama2 nnt dia akn ok..sambil pujuk dan bgtau dia, dlm perut mummy ada baby

4y ago

Tgah slow2 lah ni... Tp dia menangis kalau nk menyusu, kalau bgy botol ckit je dye minum trus nangis tarik2 baju nk nyusu badan jugak... Sedih fikir baby dlm perut n sedih tgok ank nk nyusu... 😭 memudaratkan la kot kalau slalu lapar sian bby dlm perut kot2 xdpt nutrisi... 😭 ibu mana sgup biar ank nangis... Smpai org sekeliling pun jeling2...😅