Jaundice si manja

Anak saya dah ke 17 hari jaundis. Tadi amik sample darah untuk check organ dalaman dia. Next checkup minggu depan. Nanti doktor Akan suruh buat apa lagi ea? Risau lah kuning Turun je cuma tak banyak. Dari 162 -157 je .

3 Balas

Buat mse skrg ibu kne kerapkn susu ank...mcm sye mse ank kne jaundis..sye susukn ank setiap sejam sye bg...pastu sye tk pakai kn ank baju cuma pakaikn pmpers je....ni waktu pgi dgn ptang sye buat cmtu...pastu sye mkn buah anggur hitam dgn kurma ajwa...bkn anggur tu bgi ank mkn ye kita yg mkn....esk tu jaundis ank turun byk...mmg tk cukup tido sbb sye setiap sejam bg susu....pastu sye pantau berak dan kencing ank sye....

2y ago

Insya'allah ye mommy...insya'allah tkde ape2 tu ye mcm sye bg susu campur susu bdn dgn fm...ank sye kne jaundis dlm 3 hari dh hilang

Anak saya umur sebulan 13 hari harini. Kuning lama jugak sampai sebulan last check tinggal 40 je. Dah ambil darah dekat tangan semua normal. Lepas ambil darah tu just checkup seminggu sekali je sampai kuning dia turun level yang sepatutnya. Saya just susukan kerap susu ibu. Memang akan turun sikit² doc cakap just bf macam biasa.

sy ank sebulan pun masih kuning,dah amik darah n kencing utk cek organ dlmn,alhamdulillah xde pape..berak kencing pun byk jgk..doc kata hati baby lmbt matang,darah sy pulak o dan baby darah a so mgkn slh satu faktor..so mmg bf on demand atau setiap 2jam..