Urat payudara bengkak

Hi,anak saya dah 4 bulan lebih.Kebelakangan ni baby sy suka sgt gepit puting dengan gusi sbb gusi gatal kot tp yang sy perasaa dri smlm rasa nyeri kat payudara sebelah kiri.Bila peggang,ada rasa pejal2.sebelum2 ni memang rajin jg cek tp tk pernah lg kes mcm ni.rasa nyeir,rasa sakit bila anak mnyusu.Ada tak ibu2 yg mcm sy.biar rasa sakit sy still bg anak susu sbb rsau jg kalau tk bg payudara makin sakit padat susu.

2 Balas

ye sy pun pernah dlu..mkn hari jgk tp ttp bg bb isap sampai kosong..kes sy cume breast mcm terpenyek kt tilam masa tido?..jd bengkak kawasan tepi..jd keras n panas.xleh sentuh

4w ago

ni la sy rasa..rsa panas tk leh sentuh tp bagi jg ghisau jd bgkak pulak.Tq responya.hrp2 esok2 baik la

Hi mom, sy pun pernah. Sy tuam dgn kain rendam ais. 2 hari dah okay. And keep on bagi je anak. Bila mandi sy akan lalukan air suam dkt area susu. Mommy try tau!