Pergerakan bayi

Anak saya dah 33 minggu... makin susah nak rasa gerakannya.. banyak tidur je dia.. kumpul tenaga nak jumpa mummy die lagi 1 bulan lebih agaknya.. Tp mummy plak risau.huhuh

1 Balas

Jika pergerakan baby cukup 10 kali setiap 12 jam, InsyaAllah takde apa2. On 3rd trimester, selalunya pergerakan baby dah tak berapa rasa sebab dia dah makin membesar dan ruang dalam perut makin sempit untuk baby. Beritahu juga nurse dan doktor masa check up setiap 2 minggu di kk. Minta doktor tolong check dan beri pandangan. Kalau mommy rasa risau. Tak perlu tunggu appointment di kk, nak terus ke klinik atau hospital untuk check pun boleh. Semoga dipermudahkan urusan ye mommy. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers