Bayi 6 Bulan

Anak saya da nak masuk 6 bulan.. saya ada bbrpa soalan nak tanya.. mohon ada pyelesaian 1.sehari kena bagi makan berapa kali? 2.bby 6m da boleh minum air putih kan? ( Sehari brapa ML?) 3.kalau saya bagi anak saya minum susu 2-3 jam , boleh ke??

2 Balas

1. solid food makan tengah hari. buat 4 day rule..but for me..syorkan bubur nasi kosong yg xda rasa +EVO buat selama 4 hari. and then after 4 hari bole letak sayur. first week jgn tambah apa2 buah...sbb dia baru nak try makan..2nd week baru add breakfast, snack petang and dinner. dinner just bagi puree buah. sama juga snack petang. 2. ikut sippy cup training..kalau sy, sy isi je sampai 150ml..habis xhabis xpa...janji jangan paksa anak..sbb baru nak biasakan diri.. 3.jangan hadkan pengambilan susu anak...bila dia nak tidur je sis bagi..kesian anak mummy..

terima kasih sis☺️☺️☺️