Berapa ml susu diperlukan untuk baby 1 tahun?

Anak saya tak menyusubadan, fully susu fm, berapa kali dan ML dia kena minum sehari ek, saya baca kat kotak 3 kali sehari.. takut tak cukup pula..

3 Balas

ikut permintaan dia sis, sbb dh setahun ni, susu bukan makanan utama utk dia dah .. klau dia dh ckup mkn minum sehari, susu ni jadi sampingan je .. utk umur setahun dh start main meal 3kli dgn snek 2kli kan .. suppose klau ikut demand dia, dah ckup .. sis boleh offer sndri susu, klau dia tolak means dia kenyang .. 🥰 boleh tgk sndri sehari brp kli dia nk susu, mcm anak sy 11bulan, 3kli main meal (bfast, lunch, dinner) snek in between main meal (2kali), tp masih menyusu .. time nak tidur je .. dh x kuat mcm selalu 🥰 n kita boleh pantau berat dia, klau turun tu ada something yg xckup, klau naik means xde ape yg perlu dirisaukan 🤗🤗

4mo ago

sama² 🥰

anak Sy dia lebih menyusu badan,kalau susu Sy drop baru bagi susu fm itu pun kadang abis,kadang X abis ..Sy bagi 1kali sehari je susu fm 3oz je sekarang dia 4Bulan berat 11kg.

4mo ago

yups betul, anak sy 5bulan 7.8kg pun dh atas pagar chart normal dia 😅 lebih sikit lgi terus obes nurse kata

ikut demand baby