Bayi setahun sebulan berak berapa kali?

Nak tanya, mostly baby yg umur setahun sebulan berak berapa kali ye sehari? Baby saya mkn 3 kali sehari. Minum susu 4- 5 kali sehari dlm 6 onz sekali minum. Biasa berak 3 atau 4 kali sehari. Tahi ada byk, ada jugak sikit. Normal ke?

2 Balas

selagi baby awak aktif, tak meragam mean normal. najis tak normal kalau baby sembelit or cirit birit. ada je baby berak sehari byk kali. ada je yg berkurang awak☺️. baby sy setahun 6bulan skrg pon masih kuat susu + kuat makan. kdg2 lepas menyusu pon dia terus berak. kdg2 tak

2y ago

ikot. masa mula2 kelahiran baby je, baby kena kerap berak sebab nk kurang kuning baby dgn cpt. after sebulan baby berak berkurangan awak. xperlu risau.

Baby awak berapa lama ye berak mcmtu. Sbb anak sy pn tgh berak dua kali sehari skrang. Kadang2 3 kali. Baby awak mcm mana ok je ke