STOP SUSUKAN BADAN ?

Anak saya berumur 1 bulan 24 hari,saya tinggal di rumah mertua & bekerja.Saya alami di lema bila mertua & ipar saya menasihatkan saya supaya berhentikan penyusuan badan kat anak saya,sebab anak saya sekrg penyusuan campur antara susu formula & susu badan. .adakah tindakan tu ok utk saya buat ? ermmm#seriusnanya #pleasehelp

20 Balas

saya anak pertama bekerja juga & cmpur susu bdn n formula. tp lebih byk susu bdn la..sy akn pam ditempat kerja & bg pengasuh susu bdn sy..kdg2 je bg susu formula bila masa susu drop. tp mmg susu bdn sy byk, alhmdulillah..smpai suatu saat sy rasa letih sgt nk pam susu..sbb ank xnk direct..walaupn dkt rumah, sy tetap pam & bg dlm botol..lama kelamaan sy ada kekgn nk pam susu dtempat kerja..sy stress juga..sy pn stop susu bdn berperingkat..lps dah fully stop tu, rasa menyesal sgt2 sbb stop 😭 susu sy mmg byk.. tp sbb bdn xlarat asyik nk pam siang mlm, sy stop..tp mmg sy mnyesal sgt2..byk kelebihn susu bdn ni..puan jgn stop ya..kuatkn smngt..insyaAllah itu yg terbaik..pemberian dari Allah..benda free je tu..syg sgt2..