Meniarap 4 bulan

Anak saya baru masuk 4 bulan, tapi mak mertua saya cakap saya kerap dukong bila bayi saya menangis kerana itu anak saya belum boleh meniarap sendiri. Betul ke? 🥺 Tapi mak saya dan misi kata memang belum masanya. Cuma mak mertua saya cakap anak dia (suami saya) 3 bulan da meniarap . Hmmm#seriusnanya #ingintahu #bantusharing

6 Balas

Salah mak mertua awak tu. Anak sy pun kerap didokong time menangis boleh je dia meniarap sendiri. Kena tnya nurse, kalau tak silap kena meniarap before checkup 6 bulan(betulkan kalau sy salah), tp sy rasa okay je kalau blum boleh meniarap lagi cuma kerapkan buat tummy time😄

Anak sy kedua 3 bulan lebih blh meniarap sndr tp x kerap dia buat. Anak kelaki. Anak pertama sy prmpuan 4 bulan lebih br meniarap. Rajinkan buat tummy time. Nnti oklah tu. Practicekan je utk dia golekkan badan utk meniarap. Nnti dia akn pickup

Tummy time tue sebenarnya lagi awl lagi bagus sis... boleh google.. xsemestinya baby dah boleh meniarap sendiri baru nak.kasi tummy time

sy ikut syeikh muzaffar,2 minggu da boleh try tummy time.. ank dah biasa,3 bulan da boleh tiarap.. insyaallah nnt boleh jgk tu tiarap..

Kerapkan buat tummy time. Tak meniarap umur 9 bulan tu masalah. Sebelum 9 bulan ni, ikut tumbesaran dan latihan baby masing-masing

Kerap juga tummy, tapi 4 bulan lebih still x pandai pusing. Ada kah tak sbb sy tummy atas tilam kekabu? (flat and nipis je)