Anak Kerap Muntah

Anak saya baru masuk 4 bulan. Berikutan berat anak tidak berapa naik, nurse suggest beri anak lebih susu dr biasa. Klu sebelum ni 3 ounce , skrg 4 ounce. Waktu siang bagi x pernah hbis 4 ounce, hbis pun waktu dlm pkul 2 pg - 6pg. Minggu ni dia kurang sgt minum susu, banyak bermain. Bila penat sy bg dia susu 4 ounce trus. Tapi hri ni dia muntah terlalu banyk. Bahaya ke pada baby atau itu disebabkan susu terlalu banyk?

1 Balas

Kita yang besarpun makan banyak sangat rasa nak muntah.. jangan paksa sangat kesian baby..