Susu formula

Hi mums.. Nk tanya baby one month susu berapa ounce/ml ye minum???Sy bg 2ounce/60ml setiap 2 jam.. Tp sometimes baby x ckup 2ounce, sy tambah 1ounce/30ml lg.. So terlebih bg ke, or tak ckup.. Baby berat 3kg umur 1sebulan.. #1stimemom #firstbaby #mommybuntu

1 Balas

kalau sya biasa bagi kdg2 2oz stgh kdg2 mmg 3oz sist.. sama bby sya sbulan pun 3.50kg wktu lahir kecik je 2.60kg hihi tak lama lagi masuk 2 bulan tak tau laa beratnya brapaa dah hihi..

3y ago

ye sist baby sy dah masuk 2 bulan berat pun dah 4.40kg.. mnum pun dah tak 2oz tp 3oz hihi plus lagi dgn bf😂