ruam bontot

Anak saya baru lahir 15hari. Dia kerap berak saya kerap jugak tukar pempers tapi kenapa jadi teruk mcm nie ye.. mula2 saya ingt cuma ruam biasa je.. tapi lama2 Makin teruk smpai berdarah kulit bontotnya.. ada sesiapa penah laluinya Dan mcm mana nak sembuhkan ye..

ruam bontot
34 Balas

Stop bg pakai pempes,,, p2 sapu minyak zaitun,,,, anak saya pn hampir kna cm 2 gak,,,, bla pakai pempes cepat bekuap 2 yg jdi cm 2

Mngkn pempes yg sis beli tu tak sesuai dgn ank sis...bettet pakai kn lampin dulu sbb masih awal tu sis nak pakaikn pempes😅

Cuci guna air paip, sapu sudocream @ any brand diaper cream. Atau maybe diaper tu tak sesuai dgn kulit baby.

Anak saya pun mcm ni dulu sis. Mati2 saya ingat baby poopoo darah, rupanya ruam. Letak bedak agnesia sis, berkesan

4y ago

Pegi klinik doctor bgi krim zink oksida tpi x brapa berkesan. Lpastu saya beli bedak agnesia sbb ada kanfungan zink oksida

Kalau mau sumbuh ini yang sya tauyula.pulh kau belih tapung kanji buat macm badak itu yang saya tau la.

Cuci guna air je. Tak yah guna wet tissue. Then sapu krim bepanthen tu. In shaa Allah.

Ank sulung sy dlu pnh kne mcm ni ..last skli tukar jenama pmpers bru ok ..

try guna Bepanthen . kt farmasi ad juai . try la .

Sapu pakai tepung kNji atau tepung ubi pun boleh

Elakkan guna tisu basah. Basuh guna air direct