Anak kurang menyusu

Anak saya baru 9 bulan. Semenjak akhir2 ini, dia kurg minum susu. Cthnya, sy bancuh 5 oz, dia hanya minum 2oz. Kdg2 sy bancuh 2 oz dia hanya minum 1 oz. Adakah kerana dia sudah kenyang makan makanan pejal? Ada x ibu2 yg ada situasi sama dgn sy? Adakah sy ptt risau atau ia nya normal apabila anak lebih cenderung utk mkn berbanding menyusu?

1 Balas

bila baby da start makan mmg kurang minum susu sis 😊 mcm anak sy..kdg2 sampai bengkak susu nak tggu dia minum 😂

3y ago

sis letak susu dlm mknnan baby supaya x bazir...rendam susu ngan air panas n bancuh dgn makanan baby