Cadangan susu formula

Boleh cadangkan tak susu formula yg sesuai utk baby satu bulan ke atas? Sebab saya bagi susu dutch baby dia kerap muntah. Susu macam tak hadam dalam perut. #susuformularendahlaktosa #susuformulaterbaik #susuformula

7 Balas

kalau kerap muntah mean susu tu xsesuai dgn baby awak. susu fm ni awak kena try n error utk jmpa yg betul2 sesuai dgn baby awak. mcm sy sendiri pon 4x tukar susu baru jumpa yg sesuai. awak cuba beli jenis sample pack dulu supaya xmembazir

Ank sy sebulan lebih ada masaalah sama jugak minum susu fm muntah .tapi dh jumpa yg sesuai ambik FRISOLAC AR .dia memang utk baby selalu muntah .cuma mahal sikit satu tin 400g RM57.50

9mo ago

Iye betul dia pekat .tk berbuih sgt .kena bancuh suam suam senang larut sikit

Jika dah cuba pelbagai jenis susu, better ibu cuba utk fokus bf shj. Kalau dah stop bf/rasa susu kurang, dapatkan bantuan dari kaunselor penyusuan dgn segera.

hye sis baby sy dh 2 bulan masih jeluak susu dgn banyak..baby sis mcm mana skarang ni

try & error sis.. cuba dri susu murah - mahal

Try enflalac gold langkah 1

try and error sis