Lambat menyusu

Anak saya 4bulan selalu kalau malam dia taknak menyusu kadang tu sampai 12 jam lepas dia bangun baru dia nak susu normal ke ?

2 Balas

sama macam anak saya last susu pukul 12 malam straight dia tidur kejut takmau bangun, tukar pampers pun boleh lena tidur. pukul 7pagi bangun bagi susu pun takmau paksa pun takmau juga. pukul 9 paksa lagi bagi susu baru dia nak minum tu pun kene paksa sikit. orang tua tua cakap dia nak ringankan berat badan dia untuk nak belajar meniarap. selagi kencing berak dia okay, baby aktif , pada saya normal ja

1y ago

kene juga paksa bagi susu 2-3 jam kalau dah mcm tu, takut baby tak cukup air dalam badan

anak sy 4 bulan juga sama lah mcm tu. last nyusu jam 10 pm tidur sampai ke esok, jam 8 am baru mintak susu