Tompok merah dekat pampers

Anak saya 4 bulan, baby boy, fully bf, tp kt pampers dia ada tompok merah, saya google kmugkinan dehidrasi, sbb tompk ni pun kdg2 ada kdg2 tkde, mngkin skrg cuaca panas, dan mngkin kdg dia tknk susu sgt sbbtu kencing pun kurang dn ada tompok merah.. ada tk ibu2 yg anak bby boy prnh jdi mcmni ? Plus dia tk meragam, aktif mcm biasa, tidur pun lena.. tu kdg saya pun confuse..

Tompok merah dekat pampers
1 Balas

bby sya bru je kena mcm ni jga..dia pn x meragam aktif mcm biasa je..tpi sya x sdap hati..tngok pmpers ada tompok mcm tu plus dia mmng kurang kencing 3 hari...sya bwa bby prgi hospital..trus msuk zon kuning drip air..bby bf mcm biasa tpi kurang kencing ni dh kluar hospital.. alhamdulillah Pampers penuh kncing mcm biasa.. klau sis risau check ngn doc ya..sbb cuaca sngat² pns skrng ni..tkt bby dehidrasi.. klau bby blh mkn..blh laa kita bgi air skit²..ni sbb 4 bln lgi..

1mo ago

Maaf tnya lama ke sis kena masuk hosp ? Atau dia drip saja ? Kalau saya bawa dia pergi klinik swasta dlu ok ke ? Atau nk kena g hosp trus ya ? Saya pun confuse..