Anak setiap hari kembung

anak saya 37 hari, susu fm campur susu badan, kenapa ye? Tapi berak dia ok, sehari sekali atau 2 kali. Susu fm tak sesuai ke apa ye?

4 Balas

Cuba sis tukar air bancuhan susu. Make suru guna air yang dipanaskan dgn kettle atau senang ckp air panas dh mendidih.. Anak saya harini 45 hari.. haritu 15 hari ke atas kerap sangat anak saya kembung dan saya risau sgt cuba buat cara mcm ni n air mineral or lebihan air yg dijerang selepas sejuk.. Saya bancuh air panas+suam baru letak susu Alhamdulillah smpai harini takde dah masalah kembung perut dh.. Asal dulu guna air cuckoo je smata2 tapi sbb dh cuba cari ni n serasi dgn anak. Tk berani nak tukar cara dh Kesian kat dia sbb tgk kembung kita jd risaukn

normal sehari sekali atau 2x berak. tp kalau kembung urut perut i love u. tuam perut tapak kaki badan belakang. sapu minyak telon atau kayu putih kt perot badan tapak kaki umbun2.. dan kena rajin pegang kaki baby tolak ke perot pastu lepas. kalau tk tau cara sis bole youtube tgok

Selain sendawakan, cara sis bancuh susu fm tu betul tak? Sis goncang ke botol tu? kalau goncang botol susu tula punca anak kembung daripada buih tu.

sendawakn x lps susu? tiap kali tukar pampers urut perut dgn keting die dgn minyak telon. campur kn dgn bwg putih sikit pon boleh.

1y ago

buat urutan ilu dgn exercise die. atau ddk kn die pgg leher urut dkt bahagian tepi pinggang die. tgok dkt utube. ade cara dia.