Baby tak berak

Hai ibu2... Anak sya sebulan lebih.. sehari dlm 2 ke 3 kali minum susu fm.. selebihnya bf.. tak penah2 dia tak berak dlm sehari... Tiba2 2 hri dia tak berak... Kentut meriah, perut tak kembung... Tpi tak berak... Kenapa ye ibu2... #seriusnanya #ingintahu #firstmom

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

kerapkan buat senaman perut baby. rasanya still normal sbp ank saya 3bln lebih 4 ke 5 hari tak berak. faktor pembesaran agaknya.. btw doc kata normal... kalau lebih seminggu better pegi check up ye momy...

5mo ago

don wory momy, InSyaaAllah takde apa2.. tapi kalau ada perubahan yg drastik cth baby nak berak nangis ke, atau berak jadi wrna lain ke, pegi je hspital..

Hai dr kata selagi tk keras , meragam , muntah should be ok nnti dia berak anak sye pun mcm tu bf fm tk berak seminggu dr kata ok

5mo ago

Saya dh ke klinik lebih 3 kali 😂 dr kata jangan risau max 7 hari tau