tolong bagi pencerahan psl susu fm

hai. saya nak tanya. kalau baby minum susu fm spatutnya berak berapa kali sehari ye ? normal ke kalau sehari tak berak? risau takut tk sesuai susu fm nya. anak first ni hmmm#ingintahu #firstbaby

2 Balas

Baby saya pun minum fm berak kadang sehari 2 kali je. Most of the time berak sekali sehari. Kadang tak berak langsung esoknya baru berak. Baby saya minum Anmumlac Infacare Step 1. Bila time berak dia selalu macam sakit perut, meneran lepas tu menangis sampai merah muka. Susu tak sesuai ke ye? 😓

1y ago

Kalau boleh elakkn bg annum brand sbb smlam sy jumpa specialist dia bgtaw annum tggi gula mcm kurang sesuai utk baby..tpi terplang lah kn, normal klau susu fm 1 hari 1kali ckup da..klau lebih pun bleh tk ada msalah..anak sy sembelit 4-5 kali tukar susu mcm mcm ada juga guna annum lac tuh, dgan karihome najis jadi lebih keras jadi doc syor kn guna enfalac a gentlease alhamdllah hari nie hari kedua dia minum ada perubahan pada pembuangan najis dia syukur alhamdllah..klau awk kurang psti bleh je refer specialist

Normal je anak tak berak sehari. Tapi kalau seminggu tu pelik. Takut sembelit. Susu fm saya rasa dalam 2 atau 3 kali je per day