Kulat susu/tompok putih

Hi.. anak saya 2 bln.. sjak dlm pantang lg sye da perasan ada tompok putih/kulat susu kt lidah.. sye da cuci gne kain napkin+air suam still ada lg.. soalan sye, nant kulat susu nie bley hilg sendri ke? Sbb sye cuci x hilg2 pn..

6 Balas

kena rajin cuci dan pastikan teknik nya betul... jari telunjuk tu make sure cover dgn napkin yg dh di basahkan dgn air suam tu ..lepas tu lap perlahan lahan dekat lidah baby... in shaa Allah ilang ia nnti... dia ambil ms nk hilang . di sini sy sharekan link ttg ni .hrp dpt mbntu puan https://siraplimau.com/lidah-bayi-putih-kulat-susu/.. mg dpmudahkan segalanya..aamiin

mmg xhilang sepenuhnya..tp keep on cuci setiap kali selepaa menyusu..by 6month,once dia da blh minum air masak akan slow2 hilang..lap lidah dia jgn bg tebal je putih2 tu..

Lepas awak menyusu, awak lap. Anak saya pekat masa 1m Sbb minum FM, tapi setiap kali menyusu mmg lap. Lama2 dia akan hilang

Kalau cuci pun tak ok, bawa jumpa doktor ya

Cuci hari2 sikit2

cuci hari2

1y ago

ye sye cuci hri2... dr hari pantg smpi la hri nie.. x hilg2.. ade bce psl jgkitan kulat candidiasis