minum susu

anak saya 1 tahun 8 bulan. selalu x habiskan susu.. kenapa ya ?

1 Balas

Mgkin dia belum haus sngt atau dah knyg... Biasanya budak dah kenyang mkn nasi mmg jarang nk myusu... Macam ank sy umr 1 tahun 2 bln 22 hari myusu kuat tapi mkn nasi kadang2 2-3 sudu je lps tu x hbis..... So tpksa la buat susu cmpur nestum supya dia knyg and supya perut ada isi sikit... Sbb selalu nya bdk dah masuk umr setahun lebih mmg pola mkn dan mnum mereka berubah2.. Sy pernah jmpa doctr pasal mslh ank kurang mkn... Tp doctr kta mmg umr2 bdk yg masuk umr 1 tahun lbh mmg ssh nk mkn atau myusu.. Tp yg pentng ank masi nmpk aktif dan sht.. Jika ank nmpk x sht dan x aktif kena bawa pergi hospital jmpa doctr lg...

4y ago

okay sis. thank youu😍