Anak satu tahun tiba2 jadi kurang minum susu formula

Anak selalu minum 5 oz hbis. 2 hri ni dia asyik ngis nk susu tapi bila bagi dia minum dlm 1 minit shja n letak tpi susu tu. Kenapa ye and smer susu x hbis mcm slalu

2 Balas

tgok sama ada anak nak tumbuh gigi, or puting botol flow x kena dgn anak ke. or else boleh try bagii susu kotak fullcream yg kecik2 tu. sbb anak atas 1y susu dh x penting sgt, so boleh je bagi susu kotak tu utk die minum.

Anak atas setahun susu bukan keperluan utama dah. Tapi sebagai supplement pertumbahan tambahan sahaja. Yang penting anak makan makanan sihat yang lengkap setiap hari seperti orang dewasa.