bersalin secara induce belon,,sakit ke?

Anak no3,,gdm on,37week induce belon...ada mommy yg berpengalaman induce belon ke? Meh,share sikit sakit n cara mengatasi nya . . Tinggal 2hari lagi utk induce HUhuHU..dupdap rasanya,,semoga dipermudahkan segala urusan KU,,Aamiin🤲😊

7 Balas

Sy pernah rasa induce belon dgn induce melalui branula. Pd sy induce belon okay je tkda masalah tkda sakit. Induce belon ni yg trigger utk bagi bukaan. Tp bila masuk je induce melalui branula, tahap menahan kesakitan mmg kene tinggi. Pd sy yg pain management rendah ni, mmg sakit la tp masih boleh trlelap 😂 InShaaAllah saya doakan segala urusan puan dan baby dipermudahkan dan dilancarkan