tips tambahkan selera makan anak

anak lelaki saya, usia 1tahun 3bulan. sangat tak suka makan. since dari usia 6bulan lagi. macam macam cara dah saya buat. makan tu makan lah, mcm kudap kudap . kerepek gitu. ataupu makan sikit je, mulut bukak kecik je bila disuap. yang dia nak susu je 24jam hmm. sekarang nurse cakap, dia obes (gara gara susu) lepastu ketinggian dia naik sikit je, nurse kata takut bantut. yelah makanan macam sayur sayur semua tu dia tak makan/ makan berkhasiat yg lain. sekarang buntu sangat. macam mana nak tambahkan selera makan dia? dan boleh makan macam orang lain. risau.

1 Balas

hi sis. try check artikel ni untuk tips & info ye 😊 https://my.theasianparent.com/petua-tambah-selera-makan