Help me.. anak allergik beras,oat,cheese and peanut.. ade idea utk tmbah berat anak tak..

Anak kurus.. now genap 10 months da masih xley mkan nasi.. kalau mkan nasi dye akan merah macam kt gmbar bawah ni.. xsanggup tgk dye gatal garu mcm tu..#mommybuntu #bantusharing #firstbaby #ingintahu #1stimemom #seriusnanya

Help me.. anak allergik beras,oat,cheese and peanut.. ade idea utk tmbah berat anak tak..
16 Balas

mcm eczema je ni sis. boleh g klinik kanak2 mntk pendapat doctor. mcm saya dulu baby mild eczema. doc bg zeho cream.. dlm berbulan jugak try mcm2 ubat beli dr farmasi, last2 ubat dr pakar kanak2 ni jugak yg serasi. takes time nk baik tp alhamdulillah skrg dh xpnh kena lagi dan ubat tu pun simpan je in case nnt tibe2 jd balik. sebaiknya elakkan la mknan yg baby allergic tu. kena tahu ape yg trigger eczema baby. kalau baby xboleh nasi, bole tuka ke pasta, mee, roti, kentang dll. lebihkan buah pun ok.

3y ago

skrg kulit da okay da awak.. sy da bawak g hospital.. tu laa wt mse skrg mmg mkn tu je buah , sayur n ikan tuje laa.. tpi mcm xnaik2 je berat badan dia .

Blh ganti dgn carbo lain sis. Kentang/ubi/roti/pasta.ank ada eczema ke? ank sy xmkn nasi bukan sb allergic cuma dy xnk,jd sy ganti kan dgn pasta. Cheese/butter sy ganti kn dgn cheese/butter made from grass feed cow sb ank ada eczema & mmg allergic susu lembu,gandum.

Ni mcm eczema..ank sy pn alergic susu soya..rujuk pd pakar..dktr bgi antibiotik. dlm 2mggu rus kurg..skrg da 3thn n appoiment pn 6bln skali.. dktr pkar ade bg6au yg bdk2 llki xblh mnum susu brasaskn soya sbb ade hormon wanita..2 yg dktr pkat pmknan btau la

Boleh cuba herbal blend dari shaklee untuk mengurangkan kegatalan.. atau nak tambah berat baby pun ada... berminat untuk mengetahui lebih lanjut boleh pm saya☺️ www.wasap.my/60197857093/Shaklee

Sis anak eczema ke? Maaf tanya. Kalau eczema try susu soya, susu karihome, kalau x boleh nasi tukar dgn makanan yg carbo sama macam nasi. Kena try variasi kan makanan. Kekacang elakkan.

3y ago

xtau eczema ke ape.. kalau dia mkn nasi tibe nnti naik bintik merah macam tu la.. dah try buat test allergik kt hospital pantai,kl.. dye allergik peanut n egg.. bile rice kt situ percentage dye xbrape byk laa dalam 5% allergik.. ni sy asik bgi mkn fruit vege n salmon je..

mcm anak buah sya.. alergik mcm anak sis jgk.. skali dgn mak nya pantang mkn.. sbb anak sdara saya fully bf..bila mak nya mkn mknn yg baby alah, automatik lps bf trus naik bintik2 merah..

3y ago

tea,susu pekat,coffee,telur,seafood..byk yg baby alah.. semua mknn tu kakak sya xmkn.. kalu mkn mmg 1 badan baby merah2.. akak sya ada beli ubat dkt klinik(atas saranan doc), ubat sapu..

boleh cuba produk dr tasneem ni sis..sy guna sy jual..klau sis berminat nak tahu lebih lanjut boleh pm sy.. http://Www.wasap.my/60194397834

3y ago

losyen pn ada sis klau nk..sis sndiri pn blh guna..semua ni guna bahan semulajadi..puan sendiri pn blh guna..nnti kulitselembut kulit baby

Boleh buat blood test tengok anak allergic kepada apa.. Suami sy buat bloodtest, baru tahu allergic kepada gandum..

Ni macam eczema. Kalau eczema tak boleh minum susu lembu and apa apa yang lactose. Anak puan minum susu apa ye?

The best sis bawa anak jumpa pakar kanak kanak.. Doktor mesti ada cara untuk menyembuhkan anak sis

3y ago

Harap anak kak cepat sembuh ya..