Anak saya 9 bulan. Tetapi kurang makan. Bila saya suapkan nasi lembik dan lauk ,dia muntah semula.

Anak kurang selera makan

2 Balas

mean baby awak nk texture mknn awak. boleh je awak start bg makanan yg awak dn husband makan. masa masak mknn yg awak mkn asing portion utk baby before awak letak gula/garam/msg. so baby boleh makan sekali dgn awak. xperlu risau of baby xde gigi. gusi baby kuat.

Selain dari nasi?

8mo ago

Mm. Cuba check: Nak tumbuh gigi ke? Oral stimulation buat tak setiap hari? Dalam fasa merangkak/meniti/berjalan? Boleh cuba beri finger food.