Placenta previa

Anak first sy ada placenta previa type 4. Pembedahan scara csect emergency sbb major bleeding.. skrg anak dah 4 tahun dah.. Adakah kemungkinan sy akan hidap nya semula utk anak kedua ini? Skrg sy hamil 5 minggu ..

6 Balas

setahu sy kn org yg pernah ada placenta previa kemungkinan dpt lagi placenta previa utk pregnancy seturusnya berbanding org yg x pernah. tpi x pe... nnti pegi check ngn dr, sy doakan mudah mudahn smua selamat utk sis.

Most probably and also disbbkan czer too, tapi better ibu check dgn doctor pakar OG sebab doctor lagi arif mengenai hal ini and bukan semua ibu same experience tapi miracles do happen 🙏🏻🤲🏻

Ank no 2 sy dulu PP type 2…operate emergency ms tu bleeding teruk…jarak ank no 2 & no 3 setahun..Alhamdulillah ank no 3 sy xde PP ..pastu dpt bersalin normal yg no 3 tu…

2y ago

Itu la😅😅

ken follow up doktor. ada je artis yg ada placenta previa first pregnancy, pastu yg kedua ok je. semoga sis pun ok je

Sorry nak tanya .. placenta previa tu ape ye

2y ago

Ohhh .. Okay2 Tq

tidak..