Anak demam on off dah 3-4 hari. Semalam ok tp hari ni mai balik demam. Ada apa² petua tak ?

Anak demam umur 3 tahun

4 Balas

1. ubat kena bagi on time. jangan skip atau jangan lewat bagi. 2. mandi mcm biasa. kalau perlu nak basahkan kain dan lap2 sikit kat kepala pun ok. tp air paip je. xperlu ais. sbb kita xnak suhu drop laju sangat. 3. make sure buka kipas laju2 dan tingkap. bagi kuman2 yg berkumpul dlm bilik atau rumah keluar. biar ada pengudaraan. 4. bagi minum air masak. tp yela susah juga kan. i beli je air badak. yg berperisa tu sedap. ada perisa laici, jambu batu dan ape tah. xyah letak peti pun. minum centu pun best. 5. jgn share makanan/ air/ sudu dengan adik beradik lain yg xsihat. kut jangkit.

bg ubat demam tiap2 4jam n lumur asam jawa tmbh air sikit sapu kat dahi..ulng2 utk hilng kn pns

ank sy tuhari pn demam onoff.sy bawak ke kecemasan je.amik darah baru tahu demam apa.

ubat jgn skip