gigi

anak dah setahun sebulan tapi masih tak tumbuh gigi.

2 Balas
Expert

Sekiranya anak mummy tidak mempunyai masalah perubatan lain( contohnya, pramatang atau masalah penambahan berat badan “ failure to thrive” ), keadaan gigi tumbuh lambat boleh jadi sejenis variasi normal . Namun demikian , mummy digalakkan untuk berjumpa doktor pergigian untuk pemeriksaan lanjut dan memastikan tidak ada masalah struktur pada gigi.

Try bg dia mkn finger food, atau bubur kasar sikit. Bg gusi kuat n rangsang gigi keluar. https://my.theasianparent.com/terlambat-tumbuh-gigi-pada-bayi