campak atau ruam

anak br masuk 3 bulan lebih. dua ari badan panas mcm nk demam. hhari ke 3 kat kepala n muka penuh merah2. harini penagasuh bagi tahu campak. ada cara nk bg cepat sembuh tak baby 3 bulan

2 Balas

Bukan campak rasanya..tu ruam panas lepas demam..petua org tua jgn bg baby terkejut nnti ruam tu xhbis kluar..biar je dia kluar sampai ke tapak kaki..letak bedak sejuk bg dia selesa..baik refer doc la sebab ada yg xpercaya sgt petua org tua2 ni kan😊

Dah pergi clinic ke? Minta pendapat doctor ye bukan pengasuh. Mungkin bukan campak. Mungkin juga allergic. Seeloknya pergi la clinic ye.