Sakit hati dengan org

Anak belum lahir lagi tapi dah cakap macam macam. Saya bekerja. AL tinggal sikit je. Lepastu ada yang cakap macam ni setiap kali saya amik AL sebab checkup “nanti lepas bersalin anak sakit dah kena amik UL banyak kali” “mahu sebulan 2-3 kali amik UL” saya sakit hati sebab anak saya belum lagi lahir dah cakap macam tu seolah macam mendoakan anak saya sakit. Boleh je kan cakap benda yang baik baik. Kata2 tu kan satu doa. Ni setiap kali saya amik AL untuk checkup KK mesti cakap macam tu. apa nak buat dengan orang macam ni ya?

23 Balas
undefined profile icon
Tulis jawapan

buat tak tau saja ..kita lepas jadi ibu mmg akan banyak ambil cuti.. mulut org xleh nak tutup. kalau boleh jaihkan diri dari org mcm tu

12mo ago

Iya, saya buat macam tu sekarang ni. Buat tak tahu. Org cakap apa saya sengih je. Ikutkan hati mulut mak laser tapi dorang umur dah 40-an Saya pula 20-an takut org panggil saya biadap pula.