Air Selusuh

Hi mommy semua. Nak tnya pendapat ibu ibu yg pernah beranak dan pernah amik air atau minyak selusuh. Banyak pengalaman saya baca cakap air selusuh ni buat sakit contractions sangat teruk tapi jalan tak terbukak dan banyak nurse tak bagi amik air selusuh. Jadi nak tahu pengalaman yg pernah amik ni macam mana.

1 Balas

betul. sy dh alami. smpai lembik la dkt LR..contraction kuat gap 2-3 minit tp bukaan 6cm takde progress. sudahnya emergency czer sbb sy dh mula muntah2.

5mo ago

yg selalu saya dgr... nak minum blh, tapi kena bukaan da byk bru minum. jgn minum awal²