Anak Taknak Tidur

Anak baru masuk 7 bulan. Dah 2 hari mengamuk waktu tidur. Dia mengantuk tapi tahan mata taknak tidur. Tepuk tepuk marah taknak tidur mengiring terlentang pun taknak. Adakah ini petanda anak nak buai? Dari NB anak tak pernah tidur buai cuma di taska dia tidur di bouncer. Bantu saya ibu ibu di luar sana 🙏🏻

1 Balas

first, umur mcm ni dia tgh mental leap, so mmg akan struggle nk tidokan. instead of buai, baik sleep train. boleh join kelas dr ig @babylanguage or @talksyusu or @syoknyamenyusu . sbb anak dh bsr jgk rugi pkai buai. tp klau nk cara cpt, boleh je nk pkai buai dulu. nnt nk cerai buai dgn sleep train je.